Kokosvåfflor

Mjölkfria våfflor lagar du lätt utan halvfabrikat. Prova det här goda och annorlunda receptet med kokosmjölk!

Du behöver

  • 4 ägg
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 4 msk rårörsocker
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Rör om kokosmjölken till en slätare konsistens. Separera äggulor och -vitor i varsin skål, ställ undan vitorna så länge. Vispa gulorna tillsammans med kokosmjölk, vatten, socker och kokosflingor. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt sedan, lite i taget, i smeten.

Vispa vitorna hårt, tills skålen går att vända upp och ner utan att vitorna rinner ut. Vänd ner dem i smeten och grädda sedan våfflorna med lite mjölkfritt margarin i våffeljärnet.

Servera gärna tillsammans med frukt, kokosflingor och mjölkfri glass!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgtipset

Broccolipaj

En god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen!

pajrecept.se

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...