KokosvåfflorMjölkfria våfflor lagar du lätt utan halvfabrikat. Prova det här goda och annorlunda receptet med kokosmjölk! Du behöver
Gör så här:Rör om kokosmjölken till en slätare konsistens. Separera äggulor och -vitor i varsin skål, ställ undan vitorna så länge. Vispa gulorna tillsammans med kokosmjölk, vatten, socker och kokosflingor. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt sedan, lite i taget, i smeten. Vispa vitorna hårt, tills skålen går att vända upp och ner utan att vitorna rinner ut. Vänd ner dem i smeten och grädda sedan våfflorna med lite mjölkfritt margarin i våffeljärnet. Servera gärna tillsammans med frukt, kokosflingor och mjölkfri glass! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgtipsetBroccolipajEn god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. KantarellerSnabblagad svamplyckaAtt svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt! |
|